מדוע לימודי צורפות מושכים אנשים רבים?
נתונים שמשרד הכלכלה פרסם לאחרונה מראים כי בשנים 2012-2013 יותר ויותר ישראלים נמשכו אחרי התחום של לימודי צורפות. בין אם הם בחרו להירשם ללימודים של חובבנים, או בין אם בחרו להירשם למסגרת של לימודי צורפות מקצועיים ולקבל תעודת הסמכה ואף היו בוגרי תואר ראשון בתחום. מדוע בעצם הישראלים נמשכים כל כך אחרי תחום הצורפות, והאם יש אפילו קשר היסטורי שעומד מאחורי משיכה זו? בואו ונראה מהן כל הסיבות הטובות להירשם למסגרת לימודיים זו.
קשר היסטורי וגם עתיד בתחום
קודם כל, חשוב לציין כי יש קשר היסטורי בין התחום של לימודי צורפות לבין העם היהודי. בעבר בתפוצות, יהודים רבים עבדו כצורפים, וזה היה מקצוע שאפיין מאד את היהודים הן באירופה והן בארצות ערב. כמובן שבישראל יהודים רבים שעלו לפה עסקו בצורפות, אך בניהם ובנותיהם כבר בחרו במקצועות אחרים.
הדבר המעניין הוא שבדור הנוכחי, אנו עדים לחזרה לתחום הצורפות! צעירים רבים מבקשים להירשם אל לימודי צורפות ובכך להמשיך את נטייתם הטבעית אחרי תחום היצירה והאמנות שמשלבים גם דייקנות, חריצות ומקצועיות. תחום הצורפות מתאים לאנשים שיש להם מצד אחד נטייה אמנותית חזקה, אך מהצד השני רצון ליצור מורצים פרקטיים ויפים, ולהיות עדים לתהליכי יצירה מורכבים שאף דורשים ידע בתחום המרטלוגיה – תורת המתכת.
למי ההרשמה יכולה להתאים?
ההרשמה למסגרת של לימודי צורפות יכולה להתאים לאנשים רבים. אמנם ציינו קודם כי מי שבעיקר נמשכים למסגרות בימינו של לימודי צורפות הם צעירים אחרי גיל הצבא, אך הדבר לא שמור רק להם! מבוגרים רבים שרוצים שינוי בקריירה שלהם, ימצאו בלימודים הללו יתרונות רבים, מה גם שיש מסגרות לימודים שמתאימות למי שרוצה לפתח את הצורפות כתחביב, והדבר מתאים לכל גיל.